Hauptwerk

Doorleefde klanken, met de akoestiek van eeuwenoude gewelven

Wat voor orgel wilt u laten bouwen? Wat is uw droomorgel? Orgelmakerij Goudzwaard vervaardigt uw instrument volledig op maat. We maken grote en kleine orgels. Stijlvolle instrumenten, met een klank waar uw muzikale hart sneller van gaat kloppen.

Techniek, klank en dispositie

Onze orgels zijn uitgerust met Hauptwerk technologie. Op de computer in uw orgel staan opnames (sample sets) opgeslagen van beroemde pijporgels. Elk register, elke toets is afzonderlijk opgenomen. Inclusief de geluiden die het spelen op een echt pijporgel tot een beleving maken. Van het geruis van de blaasbalg en het gepiep van registermechanieken tot de trilling van de tremulant en natuurlijk de kenmerkende nagalm. De Hauptwerk technologie is de laatste jaren bekend geworden om zijn unieke kwaliteit. De klankechtheid en muziekbeleving zijn ongeëvenaard. Dit zou u echt zelf eens moeten ervaren. (Neem contact op)

 

Goed om te weten

  • U kiest zelf de sample sets van de orgels die u aanspreken. Wilt u dagelijks op het Batz/Witte-orgel in de Dom spelen? Wilt u thuis op het indrukwekkende Hinsz-orgel in de Bovenkerk spelen? Of kiest u voor de klanken uit een Duitse basiliek of een Franse kathedraal? Er zijn circa 100 sets beschikbaar.
  • U kunt kiezen voor een orgel met authentieke trekregisters. Wilt u flexibel zijn en de dispositie gemakkelijk kunnen aanpassen aan andere orgels (lees: sample sets), dan kunt u registreren via een touchscreen.
  • Uw muzikale beleving staat of valt met de kwaliteit van de geluidsweergave. Daarom maken wij gebruik van de beste geluidstechniek en speakers met een hoog vermogen.

Het orgel als meubel

We ontwerpen de orgelkast voor u op maat. We kunnen het meubel afstemmen op uw interieurstijl (met bijvoorbeeld dezelfde kleur of profileringen) of ons laten inspireren door uw favoriete pijporgel. Alles is mogelijk. Houten klavieren, verlichte trekregisters, houtsnijwerk, een rijk versierde of juist minimalistische vormgeving: uw Goudzwaard-orgel wordt in alle opzichten een aanwinst.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Maak dan een afspraak en kom langs, of vraag om meer informatie. De contactinformatie kunt u onderaan deze pagina vinden.