Exclusieve orgels

Bij de exclusieve orgels gaat het om niet gangbare modellen. Bij deze orgels heeft de klant exclusieve wensen, of moet het orgel voldoen aan speciale eisen i.v.m. de ruimte waar het wordt geplaatst. 

Dit 4 klaviers orgel met pijpenfront is het resultaat waarbij de wens van de klant was, om zoveel mogelijk de beleving van een echt pijporgel na te bootsen. De speeltafel met gedeelde registerborden is een knipoog naar de Laurenskerk in Rotterdam. Het orgel heeft diverse Sample sets met verwisselbare registernaamplaten. De kleur van het eikenhouten meubel is aangepast aan de rest van het interieur.

Deze speeltafel hebben wij ontworpen ,getekend en gemaakt voor Martin Den Boer uit Barneveld. Het orgel heeft 5 klavieren, 118 registertrekkers en 20 voettreden. Deze kast is vervaardigd uit eikenhout, in de originele stijl van Cavaille Coll. Naar het model van de Saint Sulpice in Parijs.

Dit orgel, is volledig afgestemd op de interieur en stijl van de woning.  zowel in de panelen, als de kleur van de woonkamer.  De bediening van dit orgel gaat door middel van een iPad. Achter de lessenaar is een groot beeldscherm weggewerkt voor het tonen van gescande bladmuziek. Het beeldscherm is groot genoeg om 3 bladzijden op A4 formaat gelijktijdig te tonen. Het omslaan van de bladzijden gaat dmv duim of voetpistons. of een enkele toetsaanslag op het draadloze toetsenbord.  De authentieke registerknoppen zijn voorzien van verwisselbare naamplaatjes.   Register combinaties kunnen ook eenvoudig gekozen worden met de iPad.  Deze geavanceerde registratiemogelijkheden zijn standaard beschikbaar op elk Hauptwerk orgel.

 

 

 

 

 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Maak dan een afspraak en kom langs, of vraag om meer informatie. De contactinformatie kunt u onderaan deze pagina vinden.